Ak milujete čokoládu, ste tu správne a čítajte ďalej. Ak sa snažíte obmedziť cukor, tento recept si zamilujete. Je totiž kompletne bez pridaného cukru, bez akýchkoľvek pridaných sladidiel a samou láskou sladený iba ovocím.
Čo na jeho prípravu budete potrebovať?
Ingrediencie na cesto:
✓ 2 dcl cez noc namočených tapiokových perál
✓ 3 banány
✓ 2 fialové batáty
✓ 1 jablko
✓ 1 hruška
✓ 6 PL gaštanovej múky
✓ 4 PL múky zo zelených bananov
✓ 3 PL lyžice nepraženého kakaa alebo karobu
✓ 1 PL pernikového korenia
✓ 1 čl mletého kardamónu
✓ 1 čl mletej Cejlon škorice
✓ 1 dcl kokosového mlieka
✓ 30 g roztopenej 70% horkej čokolády
✓ 1 Pl kokosového oleja
✓ 1 KL jedlej sódy
✓ 1 PL chia semienok
✓ 5 PL bezlepkových ovsených vločiek
✓ 1 ČL Bourbon vanilkového prášku
Ak nepoznáte vyššie uvedené bezlepkové múky stiahnite si zdarma moju digitálnu knihu Ako variť a piecť bez lepku – Sprievodca bezlepkovými múkami.
Puding
✓ 3 banány
✓ 2,5 dcl kokosového mlieka
✓ 1,5 plnej PL tapiokového škrobu
Poleva
✓ 100 g horkej 70% čokolády
✓ 1,5 dcl kokosového mlieka
Som žena, manželka, mama a certifikovaná výživová poradkyňa. Od roku 2018 pomáham ľuďom nájsť si nový spôsob stravovania pri potravinových intoleranciách.
Moja vlastná cesta zbavenia sa ekzému pomocou stravy ma inšpirovala v hľadaní hlbších súvislostí medzi jedlom, našimi emóciami a zdravotnými problémami. Z osobnej skúsenosti viem, že to nie je iba o strave, ale aj o našom vlastnom nastavení a postojoch, ktoré nás často brzdia od možnosti uzdraviť sa. Som autorka knihy Z lásky k vlastnému telu – dovoľte jedlu stať sa vaším liekom >>>, ktorá ukazuje spôsoby ako vnímať svoje telo a dopomôcť si stravou k lepšiemu spôsobu stravovania.
Dnes inšpirujem ľudí prostredníctvom môjho blogu, knihy, e-bookov, videí a poradenstva >>>. Delím sa o svoje skúsenosti, aby každý mohol dovoliť jedlu stať sa jeho liekom. ich ceste za zmenou stravovania.