Naučte sa správne nahrádzať potraviny a žite plnohodnotne aj pri potravinovej intolerancii
Dlhé roky ma trápil ekzém, na ktorý mi západná medicína ponúkala kortikosteroidnú liečbu. V roku 2016 som konečne nabrala odvahu a nechala som sa otestovať na potravinové intolerancie. Výsledkom bola citlivosť na viac ako 30 potravín od mlieka, cez lepok, vajíčka až po oriešky a kvasnice.
Spočiatku som s eliminačnou diétou bojovala, nevedela som si zostaviť jedálniček, netušila som, čo mám čím nahrádzať, nevedela som si predstaviť ako mám takto dlhodobo fungovať. Neustále som sa túžila vrátiť k pôvodným potravinám, ktoré mi ale preukázateľne škodili.
Naučila som sa telu rozumieť a nepotláčať jeho príznaky. Nebolo to ale zo dňa na deň. Praktické skúsenosti som naberala postupne. Dnes už viem, že to, čo jeme vplýva na to, ako sa potom cítime.
Som šťastná, že dnes mojimi skúsenosťami mením životy mojich klientov a som im veľkou inšpiráciou na ich ceste. Učím ich ako správne nahrádzať potraviny pri potravinovej intolerancii a delím sa o svoje rokmi overené skúsenosti, aby aj oni mali výsledky.
V online kurze Sprievodca náhradami potravín vás toto všetko a omnoho viac naučím.
Pokiaľ dlhodobo dodávate do tela problematické potraviny, prebiehajú vo vašom tele na rôznych miestach zápalové procesy. Nevhodná strava často živí patogény a vírusy v organizme, ktoré oslabujú váš imunitný systém.
Pravidelnou konzumáciou nevhodných potravín prestávate tolerovať široké spektrum potravín, ktoré vám dlhý čas nemuseli spôsobovať žiadne ťažkosti.
Podľa viacerých poznatkov sa potravinová senzitivita spája s diagnózami ako poruchy autistického spektra, ADHD, ekzémy, migrény, reumatoidná artritída, nadváha, neschopnosť otehotnieť a samovoľné potraty u žien a podobne.
Správnou elimináciou a náhradou problematických potravín vo vašom tele nastáva prirodzený detoxikačný proces a dochádza k odzneniu rôznych príznakov.
Kurz vás prevedieme nielen tým, na čo by ste si mali dať pozor a akým názvom sa pri danej intolerancii vyhýbať, ale ukáže vám ako jednoducho prakticky môžete danú zložku nahrádzať.
Viem, aké je náročné zistenie, keď zrazu nemôžete konzumovať mliečne výrobky, vajíčko, máte problém nájsť pečivo bez lepku a kvasníc a navyše hľadať alternatívu cestovín, ryže a zemiakov. Zrazu sa vzdať jedla, ktoré tvorilo vašu dennú súčasť.
Zakrývate svoje problémy tabletkami, ktoré odsúvajú problém, ale skutočnú príčinu neriešia.
Cítite sa bez energie a bolí vás zistenie, že už nemôžete spontánne ísť s kolegami na obed, lebo vám robia problém nielen mliečne výrobky, ale ďalšie potraviny.
A možno túžite pomôcť svojmu dieťaťu, pretože ste počuli dobré skúsenosti s eliminačnou diétou, ale bojíte sa, že niekde urobíte chybu.
V kurze nájdete päť základných modulov (mlieko, vajíčko, obilniny s lepkom, kvasnice a prílohy a cestoviny). Naučím vás:
Nájdete v ňom tipy a recepty na:
Viem, že eliminačná diéta nie je krátkodobá záležitosť a kľúčovým je dlhodobé vynechanie problematických potravín. Chcem, aby ste sa nad tým, čo jete naučili premýšľať a hlavne, aby ste si udržali tento spôsob stravovania.
Záleží mi na tom, aby mali moji klienti vždy praktické informácie ohľadom eliminačnej diéty k dispozícii, kedykoľvek to budú potrebovať. Aby nemuseli strácať čas vyhľadávaním náhrad za problematické potraviny. Nakoľko sa mi od roku 2022 zlepšil zdravotný stav a začala som tolerovať potraviny, ktoré som predtým dlho netolerovala, chcela som, aby sa mohli posunúť spolu so mnou. Rozhodla som sa preto ukázať spôsob, akým sa aj oni môžu prepracovať k funkčnému spôsobu stravovania a súčasne aj k vyššej tolerancii potravín. A naučím to aj vás. Pridáte sa medzi nich?
Dagmar Rakovická Čanigová
VIP sekcia je pokročilejší online kurz a priamo nadväzuje na Sprievodcu náhradami potravín. Vo VIP sekcii ideme ešte viac do hĺbky.
Je určená pre vás, pokiaľ sa vo svojej eliminačnej diéte chcete posunúť ďalej, pochopiť príčinu potravinovej intolerancie a dozvedieť sa ako ešte viac zlepšiť váš spôsob stravovania a toleranciu potravín.
VIP sekcia obsahuje tri dôležité lekcie:
- V prvej lekcii sa pozrieme na potraviny, ktoré sú problematické, aj keď na ne nemusíte mať potvrdenú senzitivitu
- Pozrieme sa na to, čo spúšťa potravinovú citlivosť a ktoré potraviny je vhodné z dlhodobého hľadiska nekonzumovať
- V druhej lekcii sa dozviete prečo samotná eliminačná diéta nemusí byť dostatočná
- Delím sa v nej o moju skúsenosť, čo mne osobne významne pomohlo zvýšiť toleranciu potravín a ako sa mi podarilo prepracovať k opätovnému tolerovaniu potravín ako sú (ryža, zemiaky, pomaranče, strukoviny, figy, reďkovky, pistácie, kešu, mandle a podobne)
- V tretej lekcii sa pozrieme na to ako sa môžete v eliminačnej diéte posunúť prakticky k vyššej tolerancii potravín
- Delím sa v nej o praktické informácie, ktoré sa mi osvedčili a prečo sa mi zlepšila tolerancia
- Povieme si zároveň o častých každodenných chybách a prečo niekomu eliminačná diéta fungovať nemusí
Pokiaľ sa rozhodnete pre kurz Sprievodca náhradami potravín bez VIP sekcie, budete si ju môcť počas kurzu dokúpiť za vyššiu cenu než sa momentálne predáva spolu s kurzom.
Kurz nemá stanovenú dĺžku. Po zaplatení dostanete prihlasovacie prístupy do členskej sekcie, kde si môžete pozerať videá s prezentáciami a študovať jednotlivé lekcie s materiálmi svojim vlastným tempom po dobu 1 roku od zaslania prístupových údajov.
Po pripísaní platby na účet dostanete prístupové údaje do členskej sekcie, kde môžete pozerať videá, čítať lekcie jednotlivých modulov, prechádzať si kurz vlastným tempom..
Online kurz je vhodný pre akýkoľvek test potravinovej intolerancie od 22 potravín, cez FoodDetective až po najkomplexnejší test potravinovej intolerancie zameraný na viac ako 200 potravín. V kurze jednotlivé potraviny a ich náhrady príkladne vysvetľujem na výsledných reportoch na 40 potravín, FoodDetective (59 potravín), Sepea Elisa Screen 120 a Sepea Elisa Screen 200 + (Foodprint).
Online kurz funguje aj cez mobil. Môžete si ho pustiť miesto surfovania na Facebooku, pri pití kávy, pri dojčení, počas cesty vo vlaku… 🙂
Prístupy k zverejneným lekciám, dotazom či bonusom máte na 1 kalendárny rok. Počas tohto obdobia si môžete prechádzať kurzom kedykoľvek po vlastnej osi a podľa vašich časových možností. Následne si budete môcť členstvo v kurze predĺžiť.
Áno, v kurze nájdete tipy na konkrétne produkty a druhy pečiva, aby ste sa bezpečne vyhli potravinám, ktoré vám škodia.
Viem, aké to je, keď vás dieťa okupuje celý deň alebo pracujete na veľmi dôležitom projekte. Ste vyšťavení a jedine večer je čas, keď máte chvíľku kľudu.
Výhodou online programu Sprievodca náhradami potravín je, že si idete vlastným tempom. A keď máte chuť a príležitosť, pozeráte si videá aj o polnoci či o tretej ráno 🙂
Istotu vám neviem zaručiť. V kurze ponúkam informácie, tipy a rady, ktoré som si sama na sebe overila a prakticky vyskúšala a ktoré sa mne osobne na 100 % osvedčili pri eliminačnej diéte. Kurz, informácie v ňom a moje rady či postupy nie sú poskytovaním a ani náhradou zdravotnej starostlivosti.
Kurz nie je vhodný pre terapeútov, výživových poradcov a ani pre poradcov v oblasti zdravia a životného štýlu.
Áno, pokiaľ si zakúpite online kurz Sprievodca náhradami potravín, VIP sekciu si budete môcť dokúpiť. Cena VIP sekcie bude ale za vyššiu, než sa momentálne predáva spolu s online kurzom.
Napíšte mi mail na dagmar@dagmarcanigova.sk
Vaše osobné údaje (meno, e-mailová adresa) sú u mňa v bezpečí a budem (DARAKO s.r.o., Sokolíkova 5, Bratislava, 84101, IČO 53 303 229) ich na základe vášho súhlasu spracovávať podľa zásad ochrany osobných údajov, ktoré vychádzajú zo slovenskej a európskej legislatívy.
Stlačením tlačidla vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním potrebným pre zaslanie eBooku a ďalších noviniek odo mňa, ktoré se budú týkať súvisiacej témy.
Svoj súhlas môžete kedykoľvek odvolať kliknutím na tlačidlo ODHLÁSIŤ v každom zaslanom e-maili.