Môj príbeh

Mojou vášňou je varenie a vymýšľanie nových receptov pre ľudí, ktorí trpia potravinovými intoleranciami a alergiami.

Volám sa Dagmar, milujem jedlo a viem si ho vychutnať bez toho, aby som sa bála, že mi ublíži.

Z varenia sa stala záľuba a zo záľuby činnosť, ktorá inšpiruje ďalších a dáva im odpovede na otázky typu: ,,Čo čím nahradiť, keď nemôžem jesť túto potravinu?"

Som spokojná, sebavedomejšia, plná energie a hlavne už nemusím v lete nosiť dlhé oblečenie, aby mi zakrývalo ekzém.

Ešte pred pár rokmi to tak nebolo

Veľmi dobre si pamätám na obdobie, kedy som nevedela, čo je príčinou môjho ekzému, ktorý ma sprevádzal na lakťoch a lekári mi pomôcť nevedeli. Cítila som sa hrozne, kupovala som si maste z lekárni, odskúšala som ,,babské rady" na internete a v lete som musela nosiť dlhé svetre, aby som zakryla to, čo každý videl a za čo som sa hanbila. Nič mi nepomáhalo a ekzém sa stále zväčšoval.

Hanbila som sa za tie červené ložiská, ktoré ma všade sprevádzali a svrbeli a každým týždňom sa zväčšovali.

Rozhodla som sa v máji v roku 2016 zmeniť svoj zdravotný stav. Táto cesta nebola jednoduchá, ale veľa veciam ma naučila a dnes sama sebe ďakujem.

Teraz alebo nikdy

Povedala som si v máji v roku 2016.

Rozhodla som sa zmeniť svoj zdravotný stav a nechala som sa prostredníctvom testu potravinových intolerancií FoodPrint vytestovať na viac ako 200 potravín.

Keď mi prišiel report s výsledkami bola som zaskočená: kravské, ovčie, kozie mlieko, lepok, vajíčka, oriešky, ryža, zemiaky, fazuľa, hrášok a ďalšie potraviny, ktoré som dovtedy každodenne konzumovala.

Vedela som, že niekoľkoročná liečba kortikoidmi mi v minulosti celý problém iba odsunula. Neliečila príčinu iba dôsledky. Povedala som si, že urobím akúkoľvek zmenu, ktorá mi nezaťaží iné orgány.

Ok, prestala som jesť tieto potraviny ale ako som vedela čo čím nahradiť?

Keď som sa rozhodla prestať jesť všetky potraviny, ktoré mi škodili, približne po dvoch mesiacoch som videla na koži prvé výsledky, akné zmizlo, ekzém sa mi zlepšil, jediné čo ma trápilo bola otázka: Čo jesť? Čo čím nahradiť, aby som nebola hladná?

Začala som sa si dôkladne študovať etikety na jednotlivých potravinách a formou pokus-omyl variť jedlá, na ktoré som bola zvyknutá, alebo sa im chuťou aspoň priblížiť. Postupne som prišla na to, že si dokážem zostaviť jedálniček a viem sa najesť aj bez toho, aby som hladovala. Dnes je pre mňa normálne navariť si v podstate čokoľvek, bez toho, aby som svojmu telu opäť ublížila.

A tak nastal čas ukázať moju cestu ďalším

Rozhodla som sa o svoje skúsenosti podeliť s ostatnými, ktorí rovnako ako ja pred niekoľkými rokmi, riešia problém s ekzémom a potravinovými alergiami.

Dnes informácie v mojom eBooku Zatočte s potravinovou intoleranciou - Nahraďte potraviny, ktoré vám škodia a zbavte sa zdravotných problémov pomohli viacerým ľuďom, ktorí sa rozhodli zmeniť svoje stravovanie a uľahčiť si život tak, aby:

  • nemuseli siahať po liečbe zaťažujúcej organizmus
  • našli nový spôsob stravovania
  • vedeli nahradiť potraviny, ktoré im spôsobujú zdravotné problémy
  • mali zo stravovania radosť
  • sa mohli cítiť lepšie a sebavedomejšie

 

 

 

 

Stiahnuť eBook ZADARMO