Perníkový cukorfree brownies z fialových batátov

Ak milujete čokoládu, ste tu správne a čítajte ďalej. Ak sa snažíte obmedziť cukor, tento recept si zamilujete. Je totiž kompletne bez pridaného cukru, bez akýchkoľvek pridaných sladidiel a samou láskou sladený iba ovocím.

 

Čo na jeho prípravu budete potrebovať?

 

Ingrediencie na cesto:

  • 2 dcl cez noc namočených tapiokových perál
  • 3 banány
  • 2 fialové batáty
  • 6 PL gaštanovej múky
  • 1 jablko
  • 1 hruška
  • 4 PL múky zo zelených bananov
  • 3 PL lyžice nepraženého kakaa alebo karobu
  • 1 PL pernikového korenia
  • 1 čl mletého kardamónu
  • 1 čl mletej Cejlon škorice
  • 1 dcl kokosového mlieka
  • 30 g roztopenej 70% horkej čokolády
  • 1 Pl kokosového oleja
  • 1 KL jedlej sódy
  • 1 PL chia semienok
  • 5 PL bezlepkových ovsených vločiek
  • 1 ČL Bourbon vanilkového prášku

 

Tapiokové perly zalejeme vodou a na noc vložíme do chladničky.

Pokiaľ nezoženiete fialové batáty, nevešajte hlavu, postačia aj klasické oranžové. Batáty nakrájame a uvaríme aj so šupkou. Keď sú uvarené (zistíme tak, že sa do nich dá vidličkou krásne ľahko zapichnúť), zlejeme vodu a necháme vychladnúť. Následne ošúpeme a pučiakom roztlačíme na kašu.

Pridáme nastrúhanú hrušku s jablkom, (šupku pokojne nechajte), roztlačené banány a zmiešajte so zemiakmi. Prisypeme gaštanovú múku, múku zo zelených banánov, zliate tapiokové perličky, ovsené vločky, chia semienka, kokosové mlieko, karobový prášok alebo kakao, zmes korenín (perníkové, mleté škorica, kardamón, vanilkový prášok) a dôkladne premiešame.

Ak nepoznáte múku zo zelených banánov, stiahnite si zdarma moju digitálnu knihu Ako variť a piecť bez lepku – Sprievodca bezlepkovými múkami.

Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, ktorú vmiešame do zmesi.

Hlboký plech (ja mám 36×20 cm) si vystelieme papierom na pečenie a zmes rovnomerne rozotrieme.

Pečte cca 50 minút na 180°C.

Po vytiahnutí necháme vychladnúť.

Puding:

 
  • 3 banány
  • 2,5 dcl kokosového mlieka
  • 1,5 kopcom PL tapiokového škrobu

Banány rozmixujeme tyčovým mixérom spolu s kokosovým mliekom. Následne zmiešame s tapiokovým škrobom (dôkladne premiešame, aby neboli žiadne hrudky). Takto pripravenú zmes nalejeme do rajnice a varíme, pokým puding nezhustne. Nalejeme na vychladený korpus, rovnomerne rozotrieme a necháme úplne vychladnúť.

Poleva

 
  • 100 g horkej 70% čokolády
  • 1,5 dcl kokosového mlieka

Vo vodnom kúpeli roztopíme horkú čokoládu, ktorú zmiešame s kokosovým mliekom. Nalejeme na vychladený puding a necháme vychladnúť.

A už len čakáme, kým poleva neztuhne! 🤗

Ak hľadáte inšpiráciu na sladké raňajky bez pridaného cukru a jeho akýchkoľvek náhrad, inšpirujte sa mojimi vegánskymi receptami na každý deň.

Ak by ste chceli viac cukor-free inšpirácie, nezabudnite ma sledovať na Instagrame:

https://www.instagram.com/p/B00gfNOHv2K/

Som žena, ktorá sa rozhodla zobrať zdravie do svojich rúk a zbaviť sa zdravotných problémov pomocou stravy. Už viac ako dva roky nahrádzam potraviny, ktoré mi škodia. Mojou vášňou je varenie, vymýšľanie nových receptov pre ľudí, ktorí trpia potravinovými intoleranciami a alergiami. Som autorka eBookov: Zatočte s potravinovou intoleranciou - Nahraďte stravu, ktorá vám škodí a zbavte sa zdravotných problémov >>, Zbavená ekzému pomocou stravy a Ako variť a piecť bez lepku. >> Vďaka mojim skúsenostiam sa naučíte variť a nahrádzať potraviny, ktoré Vám spôsobujú ťažkosti a hlavne si vysvetlíme, čo čím nahrádzať, aby ste si svoje jedlá vedeli naozaj vychutnať. Viac o mne si prečítate tu >>
Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů