Perníkový cukorfree brownies z fialových batátov

Ak milujete čokoládu, ste tu správne a čítajte ďalej. Ak sa snažíte obmedziť cukor, tento recept si zamilujete. Je totiž kompletne bez pridaného cukru, bez akýchkoľvek pridaných sladidiel a samou láskou sladený iba ovocím.

 

Čo na jeho prípravu budete potrebovať?

Ingrediencie na cesto:

2 dcl cez noc namočených tapiokových perál

✓ 3 banány

✓ 2 fialové batáty

✓ 1 jablko

✓ 1 hruška

6 PL gaštanovej múky

✓ 4 PL múky zo zelených bananov

✓ 3 PL lyžice nepraženého kakaa alebo karobu

1 PL pernikového korenia

 1 čl mletého kardamónu

 1 čl mletej Cejlon škorice

 1 dcl kokosového mlieka

 30 g roztopenej 70% horkej čokolády

 1 Pl kokosového oleja

 1 KL jedlej sódy

 1 PL chia semienok

 5 PL bezlepkových ovsených vločiek

 1 ČL Bourbon vanilkového prášku

 

Tapiokové perly zalejeme vodou a na noc vložíme do chladničky.

Pokiaľ nezoženiete fialové batáty, nevešajte hlavu, postačia aj klasické oranžové. Batáty nakrájame a uvaríme aj so šupkou. Keď sú uvarené (zistíme tak, že sa do nich dá vidličkou krásne ľahko zapichnúť), zlejeme vodu a necháme vychladnúť. Následne ošúpeme a pučiakom roztlačíme na kašu.

Pridáme nastrúhanú hrušku s jablkom, (šupku pokojne nechajte), roztlačené banány a zmiešajte so zemiakmi. Prisypeme gaštanovú múku, múku zo zelených banánov, zliate tapiokové perličky, ovsené vločky, chia semienka, kokosové mlieko, karobový prášok alebo kakao, zmes korenín (perníkové, mleté škorica, kardamón, vanilkový prášok) a dôkladne premiešame.

Ak nepoznáte vyššie uvedené bezlepkové múky stiahnite si zdarma moju digitálnu knihu Ako variť a piecť bez lepku – Sprievodca bezlepkovými múkami.

Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, ktorú vmiešame do zmesi.

Hlboký plech (ja mám 36×20 cm) si vystelieme papierom na pečenie a zmes rovnomerne rozotrieme.

Pečte cca 50 minút na 180°C.

Po vytiahnutí necháme vychladnúť.

Puding

 3 banány

 2,5 dcl kokosového mlieka

✓ 1,5 plnej PL tapiokového škrobu

Banány rozmixujeme tyčovým mixérom spolu s kokosovým mliekom. Následne zmiešame s tapiokovým škrobom (dôkladne premiešame, aby neboli žiadne hrudky). Takto pripravenú zmes nalejeme do rajnice a varíme, pokým puding nezhustne. Nalejeme na vychladený korpus, rovnomerne rozotrieme a necháme úplne vychladnúť.

Poleva

✓ 100 g horkej 70% čokolády

✓ 1,5 dcl kokosového mlieka

Vo vodnom kúpeli roztopíme horkú čokoládu, ktorú zmiešame s kokosovým mliekom. Nalejeme na vychladený puding a necháme vychladnúť.

A už len čakáme, kým poleva neztuhne! 🤗

Ak by ste chceli viac cukor-free inšpirácie, nezabudnite ma sledovať na Instagrame.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Ako variť a piecť bez lepku - Sprievodca bezlepkovými múkami

Vaše osobné údaje (meno, e-mailová adresa) sú u mňa v bezpečí a budem (DARAKO s.r.o., Sokolíkova 5, Bratislava, 84101, IČO 53 303 229) ich na základe vášho súhlasu spracovávať podľa zásad ochrany osobných údajov, ktoré vychádzajú zo slovenskej a európskej legislatívy.
Stlačením tlačidla vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním potrebným pre zaslanie eBooku a ďalších noviniek odo mňa, ktoré se budú týkať súvisiacej témy.

Svoj súhlas môžete kedykoľvek odvolať kliknutím na tlačidlo ODHLÁSIŤ v každom zaslanom e-maili.